Menu
Gunnar Grimstad har gått bort. Foto: Tor Erik Schrøder / SCANPIX

NRK-profilen Gunnar Grimstad er død

NRKs mangeårige sportsreporter Gunnar Grimstad er død. Han ble 82 år gammel. En beveget Arne Scheie minnes kollegaen og vennen.

Av NTB | 25.05.2023 11:48:52

Kultur og underholdning: Grimstad gikk bort tirsdag etter en tids sykdom. Han ville ha fylt 83 år kommende lørdag.

NTB har vært i kontakt med familien, som er innforstått med at dødsfallet omtales.

– Dette var en veldig trist nyhet for meg. Gunnar var en av mange i Sportsrevyen som hadde en fantastisk idrettsbakgrunn som håndballspiller, sier NRK-legenden Arne Scheie til NTB.

– Vi jobbet veldig nært med ski, og jeg kom han veldig nært. Han var en veldig hyggelig og fin kollega. Jeg får nesten ikke uttrykt meg, for dette er så trist, legger han til.

På spørsmål om hva som var hans beste minne sammen med Grimstad, klarer ikke Scheie å velge kun ett:

– Det må være to ting: Da Magne Myrmo ble den siste verdensmesteren på treski i 1974 og Ivar Formos OL-gull i 1976.

Grimstad dekket 13 olympiske leker som journalist. Han debuterte i Sapporo-OL i 1972 og avsluttet med Aten-OL i 2004. Under det sistnevnte mesterskapet jobbet han riktignok fra Oslo.

Grimstad kommenterte en rekke idretter, blant dem langrenn, roing og padling. Det var nok likevel håndballen han kanskje huskes best fra. I kommentatorboksen hadde han med seg blant andre Frode Kyvåg.

Under OL i Barcelona i 1992 lot han seg rive med i kommentatorboksen da Siri Eftedal scoret seiersmålet mot SUS (tidligere Sovjet) og sikret norsk finalebillett. Gleden fikk uttrykk i form av en spontan sang.

I NRK-sporten jobbet han blant annet sammen med svært folkekjære personligheter som Knut Bjørnsen, Knut Th. Gleditsch, Kjell Kristian Rike, Sølve Grotmol og Terje Dalby. De har også gått bort.

«Takk for alle fantastiske øyeblikk på TV-skjermen. Det er få som kan måle seg med deg», heter det i en av hilsningene på minnesidene som er opprettet etter Grimstads bortgang.

«Takk for alle de fine stundene du ga oss barn og unge som benket oss foran TV’n i en tid da NRK var enerådende. Vi husker ennå Falkeklubben. Vi minnes deg i takknemlighet», skriver en annen.

Gunnar Grimstad startet sin NRK-karriere i ungdomssatsingen Falkeklubben, men var utdannet lærer. Han ble en del av NRK-sporten fra 1970 og har et stort antall mesterskap bak seg som kommentator.

Grimstad spilte også håndball på toppnivå for Osloklubben Arild. I tillegg var han aktiv i roing for Norske Studenters Roklubb.

(©NTB)