Menu
Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj håper på ukrainsk EU-medlemskap. I juni kan de rykke ett skritt nærmere, dersom Tyskland får det som de vil. Foto: Omar Havana / AP / NTB

Tyskland presser på for diskusjoner om ukrainsk EU-medlemskap

Allerede om kort tid kan diskusjonene om et ukrainsk EU-medlemskap starte, hvis Tyskland får det som de vil. De legger press på de andre EU-landene.

Av NTB | 30.05.2024 10:13:01

Økonomi og næringsliv: – Synet til den tyske regjeringen er at Ukraina oppfyller alle kravene til å starte diskusjonen om EU-medlemskap, sier Anna Lührmann i det tyske utenriksdepartementet.

Hun sier at regjeringens syn er at diskusjonene bør starte allerede i juni. I desember startet EU og Ukraina de innledende forhandlingene med Ukraina. Nå kan det tas et skritt videre i veien til EU-medlemskap, mener Lührmann.

Ukraina har slitt med å imøtekomme EU på flere områder, blant annet å få ned korrupsjon og å beskytte minoriteter. Nå mener tyskerne at de har møtt EUs krav.

– Derfor oppfordrer vi alle medlemsland til raskt å bli enige om rammene for forhandlingene, sier Lührmann.

EU-ambassadører møtes neste uke for å diskutere et mulig rammeverk for Ukraina, men det er ventet at Ungarn kan bli et mulig hinder i forhandlingene.

(©NTB)