Menu
Elisabeth Terland er én av flere offensive profiler på det norske landslaget. Foto: Javad Parsa / NTB

Terland tok klubbprat med landslagssjefen – framtiden fortsatt usikker

Formsterke Elisabeth Terland har fortsatt til gode å bestemme seg for hvor hun spiller til høsten. I prosessen har hun rådført seg med Gemma Grainger.

Av NTB | 30.05.2024 10:03:04

Sport: Jærbuen var ikke overraskende blant dem som ble plukket ut i landslagssjef Graingers tropp til de kommende landskampene mot Italia i EM-kvalifiseringen.

– Jeg lærte tidlig at vi har veldig mange gode angrepsspillere i denne troppen. Jeg ser på henne og resten av de offensive spillerne og tenker «wow»! Vi er så heldige som har disse spillerne, så det handler om å få de gode sammen. Det er min oppgave. Vi har hatt mange ulike målscorere siden jeg ble ansatt her, sier Grainger til NTB.

Terland fant veien til nettmaskene hele 13 ganger i den engelske superligaen (WSL) forrige sesong. Det utgjorde halvparten av scoringene til Brighton, som til slutt ble nummer ni. 22-åringen er blant de nominerte til å bli sesongens spiller i England.

– Hun har fått kontinuitet i WSL, i et lag som befinner seg et stykke nede på tabellen. Når du spiller for et lag som ikke er blant de aller beste, får du virkelig se hva som bor i dem. Prestasjonene hennes har satt henne i en posisjon der hun kan vinne priser.

– Vi har snakket sammen. Jeg vet at hun har noen alternativer med tanke på avgjørelsen hun skal ta. For meg er det viktig å være tilgjengelig for henne. Jeg stilte henne to-tre spørsmål og hørte hva hennes tanker er. Hun har vært veldig fokusert på å fullføre sesongen med Brighton, forteller Grainger.

– Hun har hatt en veldig god sesong, og nå ser hun fram til å komme hit, legger landslagssjefen til.

Ifølge BBC skal blant andre Manchester United ha vært i samtaler med 22-åringen, men rødtrøyenes jakt på Terlands tjenester er angivelig i en tidlig fase.

Grainger mener videre at Terlands dilemma forteller mye om hva slags sesong hun har hatt.

– Hun har jobbet hardt for å komme i denne posisjonen og ha flere alternativer å velge mellom. Jeg har tro på at hun gjør det som er best for henne, sier landslagssjefen.

– Hun har en fantastisk mentalitet. Hun er veldig dedikert og ønsker å bli best. Hun er nysgjerrig og ønsker å lære hele tiden. Vi ser at hun blir bedre og bedre av det.

Fredag tar Norge imot Italia på Ullevaal stadion, før den norske troppen setter kursen mot Ferrara og bortekamp mot samme motstander 3. juni.

22-åringens kontrakt med Brighton går ut om kort tid. Foreløpig har det ikke kommet noen avklaring rundt Terlands framtid.

Etter en god fjorårssesong havnet Terland akkurat utenfor den norske troppen til fotball-VM i Australia og New Zealand. Siden har jærbuen scoret tre mål på ti landskamper.

(©NTB)