Menu
Tyskland er i ferd med å evakuere sine borgere fra Khartoum i Sudan, opplyser tyske myndigheter. Foto: Maheen S / AP / NTB

Tyskland har begynt å evakuere borgere fra Sudan

Tyskland har begynt evakueringen av borgere fra Sudan, ifølge forsvarsdepartementet. De sier de også vil forsøke å ta med seg andre EU-borgere i evakueringen.

Av NTB | 23.04.2023 16:44:15

Ulykker og naturkatastrofer: Det skriver de tyske forsvars- og utenriksministerne på Twitter søndag ettermiddag. De opplyser om en «pågående evakueringsaksjon, i samarbeid med våre partnere».

– Vårt mål er å fly så mange tyske borgere som mulig ut av Khartoum i denne farlige situasjonen i Sudan. Vi vil også, så langt det lar seg gjøre, ta med oss EU-borgere og folk fra andre land, heter det i den felles uttalelsen.

En rekke tyske militærtransportfly har satt kursen for Sudan, ifølge det tyske nyhetsbyrået DPA. Den planlagte evakueringen omfatter 250 tyske statsborgere, deriblant diplomater, bistandsarbeidere og næringslivspersoner, ifølge den tyske avisen Bild.

Kampene har rast mellom landets rivaliserende hærstyrker i over en uke i hovedstaden Khartoum og en rekke andre byer i det nordafrikanske landet.

Tysklands første forsøk på evakuering onsdag måtte ifølge Der Spiegel avbrytes på grunn av farlige og uforutsigbare forhold. Tre militære transportfly som skulle hente rundt 150 tyske statsborgere, var på vei til Sudan, men ble tvunget til å snu, ifølge nyhetsmagasinets kilder.

Flere nyheter: