Kristiansand Vipers er videre til semifinale i håndballsluttspillet. Foto: Geir Olsen / NTB

Vipers til semifinale i håndballsluttspillet – Byåsen yppet seg

Vipers Kristiansand vant 28-26 over Byåsen i det andre kvartfinaleoppgjøret i håndballsluttspillet. De er klare for semifinale med Storhamar, Larvik og Sola.

Av NTB | 23.04.2023 16:44:09

Sport: Kvartfinalene ble avgjort i best av tre kamper.

Tirsdag vant Kristiansand-laget med elleve mål (37-26) i det første oppgjøret. Søndag ledet Vipers 13-10 til pause. Etter hvilen spilte Byåsen jevnt med Kristiansand-laget, og med to minutter var ledelsen kun på ett mål.

Vipers dro imidlertid seieren i land med 28-26. Byåsens Janne Håvelsrud Eklo ble kampens toppscorer med sju fulltreffere. Markèta Jerabkova scoret flest blant Vipers-kvinnene med sine fem nettkjenninger.

Vipers gikk seirende ut av samtlige 22 seriekamper i forkant av sluttspillet.

Storhamar vant stort 37-24 mot Fredrikstad i søndagens andre kvartfinale. Hamar-klubben tapte den forrige sluttspill-finalen mot Vipers.

Larvik og Sola er også klare for semfinale etter at henholdsvis Molde og Sola ble slått ut i kvartfinalen.