Menu
Knivdrapet på en politimann har vakt sterke reaksjoner i Tyskland. Mandag var folk samlet under slagordet «Mannheim står sammen». Foto: Uli Deck/dpa via AP / NTB

Tysk antiterrorenhet overtar etterforskning av knivangrep

Den tyske påtalemyndigheten for terrorsaker skal overta etterforskningen av knivangrepet der en politimann ble drept i Mannheim, opplyser en talsperson.

Av NTB | 03.06.2024 21:03:17

Kriminalitet og rettsvesen: Den 29 år gamle politimannen ble akuttoperert umiddelbart etter angrepet fredag og lagt i kunstig koma. Han døde av skadene søndag ettermiddag, ifølge myndighetene i delstaten Baden-Württemberg.

Han ble knivstukket da han forsøkte å stanse et knivangrep på et islamfiendtlig arrangement i Mannheim. Fem andre personer ble skadet i angrepet, blant dem den kjente islamkritikeren Michael Stürzenberger.

Den mistenkte gjerningsmannen, en 25 år gammel gift tobarnsfar fra Afghanistan, ble skutt av politiet og operert for skadene. Han har ennå ikke blitt avhørt, og motivet er fortsatt uklart, men flere politikere har antydet at han var motivert av islamsk ekstremisme. 25-åringen kan bli siktet for drap, drapsforsøk og fem tilfeller av alvorlig kroppsskade, ifølge talspersonen for påtalemyndigheten.

Saken har vekket sterke reaksjoner i Tyskland, og påtalemyndighetens talsperson sier de har overtatt saken på grunn av angrepets «enestående betydning».

(©NTB)

Flere nyheter: