Menu
Regjeringen og Norges Fotballforbund bekrefter til TV 2 at de åpner for et prøveprosjekt for bruk av bluss og røykbokser på de to øverste nivåene. Foto: Trond R. Teigen / NTB

TV 2: Regjeringen åpner for bruk av bluss på norske fotballarenaer – tillates under strenge rammer

Regjeringen og Norges Fotballforbund (NFF) gir dispensasjon for et prøveprosjekt for bruk av bluss og røykbokser på de to øverste nivåene, skriver TV 2.

Av NTB | 26.06.2024 06:53:07

Sport: Anders Kjellevold, styreleder i Norsk Supporterallianse, gleder seg over vedtaket.

– Dette er et stort gjennombrudd! Det er noe vi har jobbet for i mange, mange år. Etter hva jeg har sett, er det en avtale som gjør at jeg tror det kommer til å fungere veldig bra for supportere på kamp, sier han til TV 2.

I flere år har det vært debatt om bruk av bluss på norske fotballtribuner. Mange fotballsupportere har ønsket seg en lovendring som åpner for bruk av bluss.

– Vi har gitt fotballforbundet dispensasjon til å bruke pyro på norske tribuner, men da med strenge begrensninger. Jeg er veldig glad for at fotballen sammen med supporterne har tatt initiativ til å lage en ramme for å kunne bruke pyro forsvarlig, sier justis- og beredskapsminister Emilie Enger Mehl til kanalen.

I likhet med Kjellevold er også kultur- og likestillingsminister Lubna Jaffery fornøyd. I april sendte et samlet Fotball-Norge en søknad om dispensasjon for å kunne benytte pyro.

– Det er en viktig sak for fotballen. Jeg mener at dette er en del av supporterkulturen, men så må vi få det innenfor lovlige rammer. For det skal ikke være sånn at enkelte skal være redde for å gå på fotballkamp, sier hun til TV 2

(©NTB)

Flere nyheter: