Menu
Det var stille på Hamburg flyplass torsdag ettermiddag. Ifølge flyplassforeningen ADV rammes totalt 100.000 passasjerer av streik på fire tyske flyplasser torsdag og fredag. Foto: Christian Charisius / DPA / AP / NTB

Tusenvis av reisende rammet av flystreik i Tyskland

Flere tusen reisende er berørt av den to dager lange streiken som begynte på fire tyske flyplasser torsdag. Det antas at rundt 700 avganger kanselleres.

Av NTB | 20.04.2023 16:24:27

Arbeidsliv: Fagforeningen Verdi har tatt ut sikkerhetsansatte på flyplassene Düsseldorf, Hamburg og Köln-Bonn i streik. Anslagsvis 700 flyavganger blir innstilt torsdag og fredag som følge av streiken.

Ifølge flyplassforeningen ADV berøres 100.000 passasjerer.

Verdi har i tillegg varslet uttak av sikkerhetsansatte på flyplassen i Stuttgart fredag. Det er uklart hvor mange innstillinger det vil føre til.

Fagforeningen har sagt at den har forhandlet med arbeidsgiverforeningen BDLS i håp om å få økt lønn for kvelds- og nattarbeid, helgearbeid og arbeid på offentlige høytidsdager, og at forhandlingene ikke har ført fram.

Høy inflasjon i Europas største økonomi har utløst en rekke streiker de siste månedene, der arbeidere krever mer lønn for å holde tritt med økte kostnader.

Fredag blir det også transportstreik i Tyskland, der fagforeningen EVG tar ut ansatte i 50 selskaper, blant annet Deutsche Bahn.

(©NTB)

Flere nyheter: