Menu
Canadas statsminister Justin Trudeau er glad for at Tiktok-forbudet rammer hans egne barn, ettersom mobilene i familien er utstedt av regjeringen og dermed omfattet av ordningen. På bildet skåler han under en gallamiddag der også USAs president Joe Biden var til stede fredag. Foto: Andrew Harnik / AP / NTB

Trudeau: Tiktok-forbud med fin bieffekt – barna har ikke tilgang lenger

Canadas statsminister Justin Trudeau er glad for at Tiktok-forbudet på telefoner brukt av offentlig ansatte gjør at barna hans ikke lenger har tilgang.

Av NTB | 25.03.2023 03:14:08

Kultur og underholdning: – Vår bekymring knyttet til Tiktok handler om sikkerhet og tilgang til opplysninger som den kinesiske regjeringen kan skaffe seg på mobiler som brukes av offentlig ansatte. Det er bare en personlig bieffekt at barna mine ikke lenger kan bruke Tiktok, sa Trudeau på en felles pressekonferanse med USAs president Joe Biden i Ottawa fredag.

51 år gamle trudeau har tre barn. To av dem er tenåringer. Regjeringen hans kunngjorde Tiktok-forbudet i forrige måned. Argumentet var at den populære appen utgjør en uakseptabel risiko når det gjelder personvern og sikkerhet.

– Jeg er selvsagt bekymret for personvernet og sikkerheten deres, og derfor er jeg glad for at mobilene deres er utstedt av regjeringen. De kan ikke lenger ha tilgang til Tiktok, sier Trudeau, og legger til:

– Det var en stor skuffelse for dem. «Gjelder virkelig dette oss, pappa?», sier han.

En rekke regjeringer og nasjonalforsamlinger verden rundt har innført forbud mot Tiktok på mobiler som brukes i offentlig tjeneste.

Tiktok eies av kinesiske Bytedance. Myndighetene i Kina avviser at de ber kinesiske selskaper samle inn data i andre land i strid med lokal lovgivning.

(©NTB)

Flere nyheter: