Menu
Andreas R. Meland. Foto: Haakon Nordvik

Trekker seg fra Sildajazzen

Andreas Meland trekker seg som daglig leder for Sildajazzen i Haugesund. Han går av i sin stilling ved nyttår.

Av Egil M Solberg | 10.05.2023 19:03:22

Kultur: Sildajazz takke Meland for hans innsats i åremålsstilling som daglig leder for festivalen de siste 4 årene, heter det i en pressemelding.

Andreas Risanger Meland ble tilsatt som daglig leder i Stiftelsen Sildajazz i januar 2020.

Han har ledet festivalen gjennom store endringer og utfordringer i snart fire år, og har gitt festivalen økt anseelse nasjonalt og internasjonalt.

Ved nyttår går åremålet hans ut, og han har nylig varslet overfor styret at han ikke fornyer åremålet etter nyttår.

– Jeg føler meg trygg på at vi har fått vist befolkningen hva Sildajazz kan være og hvor viktig festivalen er for byen. Jeg har hatt noen utrolig lærerike og givende år i Sildajazz, og jeg er veldig stolt over alt vi har fått til sammen. Jeg vet allerede nå at jeg kommer til å se tilbake på alle de gode samarbeidene med stor takknemlighet når jeg går ut døra på nyttårsaften, sier Meland.

Sildajazz er en av landets største jazzfestivaler – og det var den også gjennom to krevende pandemi år. Sildajazz var faktisk først ut på landsbasis med å varsle at festivalen skulle gjennomføres på tross av restriksjoner i 2020.

Fokuset nå er ikke på vekst, men å bli viktigere for flest mulig. Festivalen har som visjon at den skal være «en ambisiøs jazzfestival for alle», og den overskriften har preget både festivalformatet og programmeringen i årene som har gått. Styret jobber nå med å få øket bevilgninger og sponsorat, slik at organisasjonen kan vokse for å sikre videre den positive retningen som festivalen har tatt. Festivalen skal fortsetter å være en like viktig del av byen og regionen.

Ny åremålsstilling vil bli utlyst i nærmeste fremtid, der ny daglig leder kan se frem til å fortsette utviklingen av festivalen.

– Aller mest stolt er jeg av den festivalen som ligger foran oss i august, sier Meland.

Han kan fortelle om et rikt program. Det hører til sjeldenhetene at forhåndssalget til festivalen har vært så godt på et så tidlig tidspunkt som det er i år, heter det i pressemeldingen.

Årets Sildajazz går av stabelen 9.-13. august

Flere nyheter: