KFUM nærmer seg opprykk til Eliteserien. Foto: Heiko Junge / NTB

Topp- og bunndrama i 1. divisjon – KFUM nær opprykk

KFUM Oslo gjorde jobben med 3-0-seier i Sogndal og styrer mot eliteseriespill i 2023. Samtidig tok Lars Bohinen en viktig seier i sin debut som Jerv-trener.

Av NTB | 28.10.2023 17:02:29

Sport: «Kåffas» seier på Vestlandet var av det fortjente slaget, og Oslo-klubben står nå med åtte strake kamper uten tap. Bare Kongsvinger har en tynn teoretisk sjanse til å ta igjen KFUM med tre seirer på rad i innspurten.

Gjestene tok ledelsen etter 18 minutter i lørdagens kamp på Fosshaugane. Johannes Hummelvoll-Nuñez fikk foten på et oppspill og kombinerte med Obilor Okeke før han følsomt vippet ballen over Sogndal-keeper Renze Fij og inn i lengste hjørne.

KFUM hadde godt grep om kampen, og 2-0-målet kom i det 35. minuttet. Simen Hestnes feide ballen opp i vinkelen etter å ha fått den tilrettelagt på sølvfat av Hummelvoll-Nuñez.

Etter pause skapte bortelaget flere store sjanser, og Sogndal var aldri i nærheten av å true KFUMs seier. Teodor Berg Haltvik fjernet all tvil da han banket inn 3-0 fra spiss vinkel etter 88 minutter.

KBK vant overbevisende 2-0 etter å ha tatt føringen tidlig. Benjamin Stokke scoret etter fire minutter, mens Oskar Sivertsen doblet ledelsen etter 17 minutter.

Seieren gjør at Kristiansund er oppe på 3.-plass i 1. divisjon. Laget kan ikke ta igjen 2.-plasserte KFUM, men det kan i teorien Kongsvinger gjøre. KIL spiller hjemme mot Sandnes Ulf søndag, og poengtap der vil gjøre at KFUM er sikret opprykk.

Etter en målløs time utnyttet Bassekou Diabaté en defensiv blunder hos vertene og trillet ballen i mål. Skeid-keeper Simen Vidtun Nilsen nølte da han kom ut for å plukke ballen, og Diabaté fikk vippet den rundt ham og deretter satt inn 1-0.

Senere hadde Jerv-toppscorer Samuel Pedro et par gode muligheter uten å få nettsus. 1-0-ledelsen holdt imidlertid helt inn, og dermed ble det tre meget viktige poeng til Jerv.

Bohinens menn ligger utsatt til på 14.-plassen, men fikk økt luken ned til Hødd, som spiller borte mot Raufoss søndag, til fire poeng.

Sogningene har likevel fortsatt kontroll på 6.-plassen som gir kvalifiseringsspill om en plass i Eliteserien, ettersom Ranheim tapte hjemme for formsterke Kristiansund.

Jerv kjemper for å unngå nedrykk og byttet ut Eirik Kjønø med Lars Bohinen tidligere i uken. Etter to poeng på de ti siste kampene ble det en etterlengtet seier borte mot tabelljumbo Skeid.