Med ett slag gjorde sluggeren Adolis Garcia sitt Texas Rangers til vinner og Arizona Diamondbacks til taper i første kamp i World Series. Foto: Tony Gutierrez, AP / NTB

Garcia satte MLB-rekord med dramatisk vinnerslag

Adolis Garcia ga Texas Rangers 6-5-seier over Arizona Diamondbacks i første kamp i World Series i baseball. Samtidig skrev han baseballhistorie.

Av NTB | 28.10.2023 16:53:18

Sport: Da han avgjorde kampen med en kampavsluttende homerun i 11. omgang, slettet han rekorden til David Freese, som i 2011 slo inn 21 poeng i løpet av sluttspillet.

Garcia slo inn 15 poeng på de sju kampene mot Houston Astros i semifinalen. Det er MLB-rekord for en sluttspillrunde. Totalt i årets sluttspill sto han med 20 poeng allerede før World Series. Han tangerte rekorden til Freese i 1. omgang og slo den ti omganger senere.

– Det var et stort øyeblikk. Jeg vendte meg mot benken og så alle lagkameratene som jublet og var glade, sa Garcia til Fox Sports etter sin åttende homerun i sluttspillet.

Han ville ikke fått sjansen til rekordslaget om det ikke var for at lagkamerat Corey Seager i siste ordinære omgang greide en to poengs homerun som utlignet til 5-5 og tvang fram ekstraomganger.

Den dramatiske avslutningen ga Rangers, som jager sin aller første MLB-tittel, 1-0-ledelse i best av sju kamper. Årets World Series utkjempes mellom lag som tapte henholdsvis 102 (Rangers) og 110 kamper (av 162) for bare to år siden.