Menu
Kø ved E134 ved Røldalstunnelen som onsdag ettermiddag ble stengt etter at syklister kjørte inn i tunnelen. Foto: webkamera Statens vegvesen / handout / NTB

To tunneler ble stengt på grunn av turister på sykkel

En gruppe syklende turister fra Sør-Korea førte til at to tunneler i Vestland måtte stenges onsdag inntil de hadde kommet seg trygt ut i dagslys.

Av NTB | 05.06.2024 17:03:01

Økonomi og næringsliv: Det var E134 Røldalstunnelen og Seljestadtunnelen i Ullensvang som ble stengt av Veitrafikksentralen etter at politiet hadde fått melding fra bilister om syklistene.

Tirsdag måtte man stenge Atlanterhavstunnelen etter at syklister hadde tatt den veien.

– I sommersesongen er det mer syklister på veiene, det er ikke ukjent at vi må stenge tunneler fordi det er syklister der. I dag har politiet stoppet syklistene og klarert begge tunnelene for oss. Dette er litt vanskelig for folk, det er noen tunneler der det er lov å sykle og andre der det ikke er lov, forteller Anne Hove ved Veitrafikksentralen vest.

Hun forteller at Røldalstunnelen og Seljestadtunnelen er veldig mørke og trange.

– Så syklistene kan komme brått på og du må over i motsatt kjørebane for å kunne passere dem, sier Hove.

Politiet sendte en patrulje til E134 og fant de syklende turistene.

– Det var fire til seks syklister. Patruljen er nå i kontakt med turister fra Sør-Korea som har syklet med følge av en bil. De har kommet seg trygt ut nå, forteller operasjonsleder Knut Dahl-Michelsen i Vest politidistrikt til NTB.

Han forteller at det er både norske og utenlandske syklister som tråkker inn i tunnelen, og kaller dette et vår- og sommerfenomen.

– Turistene ser på kartet at det er mulig å komme seg fra a til å, og tar ikke høyde for at vi har mange tunneler her. Enten så tar de sjansen eller så leser de ikke skiltene nøye nok.

(©NTB)

Flere nyheter: