Menu
206 centimeter høye Zaccharie Risacher ble valgt først i NBA-draften. Foto: Julia Nikhinson / AP / NTB

To franskmenn valgt først i historisk NBA-draft

Atlanta Hawks gikk for franske Zaccharie Risacher (19) med sitt førstevalg i NBA-draften. Også to andre franskmenn ble valgt blant de seks første.

Av NTB | 27.06.2024 09:53:10

Sport: Årets NBA-draft har ikke vært blant de mest imøtesette med tanke på mengden stortalenter, men til gjengjeld ble 1. runde unik da like mange franskmenn som amerikanere ble plukket blant de ti første valgene.

Risacher, som er small forward, ble valgt først, mens Washington Wizards deretter plukket hans landsmann Alexandre Sarr.

– Jeg vet at mange franskmenn satt oppe hele natten for å følge dette. Det er fantastisk for fransk basketball, og jeg er så glad for å være en del av noe så spesielt for landet mitt. Jeg tror det kommer flere spillere (fra Frankrike) som kan komme seg til NBA, sa Risacher.

Det er andre år på rad at en franskmann blir valgt først i draften. Stortalentet Victor Wembanyama havnet i San Antonio Spurs i fjor, og han ble årets nykommer og valgt på årets forsvarslag i ligaen i sesongen som gikk.

Tidjane Salaun ble valgt som nummer seks i draften i New York natt til torsdag norsk tid. Han skal spille for Charlotte Hornets.

Utfallet av draften gir et ytterligere løft for fransk basketball foran OL på hjemmebane senere i sommer. Det franske herrelaget regnes som en reell gullutfordrer etter å ha tatt sølv bak USA i Tokyo for tre år siden.

NBA-draften fortsetter torsdag. Da er det knyttet spenning til om LeBron James’ sønn Bronny kan bli valgt av Los Angeles Lakers og få spille med sin far.

(©NTB)

Flere nyheter: