Menu
Tidligere proffbokser Steffen Tangstad fotografert hjemme på Nøtterøy i 2016. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB

Steffen Tangstad er død: – Et forbilde for en hel generasjon

Steffen Tangstad, som regnes som Norges beste mannlige bokser gjennom tidene, døde onsdag kveld, 65 år gammel.

Av NTB | 27.06.2024 11:03:13

Sport: Det opplyser familien hans til VG. Tangstad etterlater seg sønnene Truls og Otto.

«Vår Pappa, Steffen, sovnet stille inn i går kveld med Otto og meg ved sengen etter lang tid med sykdom. Det er vondt og trist. Men han sovnet inn fredfullt og uten smerter», skriver sønnen Truls til VG.

«Han fikk opplevd mye i løpet av sitt liv og var stolt bestefar til to barnebarn. Vi vil alle savne ham utrolig mye og vi har utallige gode minner fra vårt liv med han. Vi setter pris på privatlivet og vår prosess i sorgen», fortsetter han.

Tønsberg-mannen ble europamester i tungvektsboksing to ganger. Han skapte boksefeber i Norge da han gikk VM-kamp mot Michael Spinks i Las Vegas 1986. Ingen nordmann har før eller siden bokset om VM-tittelen i tungvekt.

Tapet for Spinks på teknisk knockout ble Tangstads siste kamp.

Totalt i karrieren gikk Tangstad 28 kamper som proffbokser. Han vant 24 av dem, mens han tapte to og gikk to uavgjortkamper. Etter karrieren deltok han i TV-programmet «Skal vi danse», og han var også foredragsholder en periode.

– Steffen Tangstad er en legende i boksemiljøet, og han satte norsk boksing på kartet internasjonalt. Han var en ambassadør og et forbilde for en hel generasjon, sier Melhus til Nettavisen og legger til:

– Spesielt for generasjonen som endte med å bli min generasjons trenere og lærere. I den sammenheng er Steffen Tangstad uerstattelig, og han vil bli dypt savnet.

Steffen Tangstad hadde nervesykdommen polynevropati. I 2019 måtte han amputere venstre bein fra kneet og ned.

Den ubeseirede proffbokseren Kevin Melhus (34) er blant dem som minnes Tangstad som et stort navn innen norsk boksing.

(©NTB)

Flere nyheter: