Menu
Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj raser mot det han sier er «nok en forbrytelse mot menneskeheten» etter et russisk angrep mot Dnipro fredag. Mange er skadd. Foto: Javad Parsa / NTB

To drept og mer enn 20 skadd i russisk angrep mot klinikk i Dnipro

En klinikk i den ukrainske storbyen Dnipro skal være rammet av et russisk angrep. To personer er drept og minst 23 skadd, ifølge ukrainske myndigheter.

Av NTB | 26.05.2023 15:09:00

Politikk: – Rakettangrep mot Dnipro. Jævlene angrep en klinikk. Det er ofre, skriver Dnipropetrovsk-guvernør Serhij Lysak på Telegram fredag formiddag.

– Det er 23 skadde i Dnipro, skriver Lysak videre. Ifølge ham er det en 69 år gammel mann og en annen mann, som ble hentet ut av ruiner, som ble drept.

Lysak melder at 21 av de 23 som ble skadd i angrepet, er tatt til sykehus. For tre av disse skal tilstanden være alvorlig.

Zelenskyj skriver at de russiske «terroristene nok en gang bekrefter at de kjemper mot alt som er menneskelig og ærlig».

– Bare en ond stat kan kjempe mot klinikker. Det kan ikke være noe militært formål med dette. Det er pur russisk terror, heter det videre.

I en video fra byen kan man se en ødelagt bygning med røyk som stiger opp, mens det står hjelpearbeidere ved siden av. Mye av toppetasjen av det som synes å være et tre etasjer høyt bygg, er hardt skadd. Det samme er biler som står parkert i nærheten.

Opplysningene er ikke bekreftet fra uavhengige kilder.

Russland nekter for at de angriper sivile mål med overlegg, selv om dette har skjedd en rekke ganger. Boligblokker og sykehus er blant det som har blitt rammet.

Natt til mandag skal åtte personer ha blitt såret i russiske angrep i samme region, ifølge Lysak. Ifølge ukrainske myndigheter skal Russland ha rettet flere angrep mot Kyiv natt til fredag, men disse ble angivelig avverget.

Lysak sier at Dnipropetrovsk-regionen ble utsatt for «massive angrep» med raketter og droner natt til fredag.

I tillegg skal det ha begynt å brenne i utkanten av byen Kharkiv nordøst i Ukraina, etter at et oljedepot ifølge Zelenskyjs kontor ble truffet to ganger.

Ifølge Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj er det et bygg som rommer et psykologkontor og en veterinærklinikk, som er rammet.

Dnipro er den fjerde mest folkerike byen i Ukraina, og har jevnlig blitt rammet av angrep siden Russland invaderte landet for 15 måneder siden.