Menu
Tiril Udnes Weng tok sin første verdenscupseier. Foto: Terje Pedersen / NTB

Tiril Udnes Weng tok sin første verdenscupseier: – Husker ikke sist jeg vant noe

Tiril Udnes Weng seiret på 10 kilometer jaktstart i Tour de Ski søndag. Hun slo konkurrentene på oppløpet og tok sin første verdenscupseier.

Av NTB | 01.01.2023 12:55:47

Sport: Finske Kerttu Niskanen tok annenplassen, mens den svenske stjernen Frida Karlsson endte som nummer tre.

Anne Kjersti Kalvå ble firer, mens Lotta Udnes Weng gled i mål på femteplass.

– Jeg vant! Det er helt rått, jeg har aldri gjort det før. Jeg kan ikke huske sist jeg vant noe. Jeg bare ventet på at noen skulle passere meg på oppløpet. Jeg visste at den siste delen av løypa passet meg bra, og det var tøft å henge på, sa Tiril Udnes Weng til Viaplay.

– Jeg følte meg ikke trygg på at jeg skulle ta det, fortsatte hun.

Hun leder sammendraget med knapp margin.

På oppløpet sto det mellom Tiril Udnes Weng, Karlsson og Niskanen, og der var den norske jenta best. hun vant med fire tideler til Niskanen.

Heidi Weng ble nummer åtte, mens Astrid Øyre Slind endte på 10.-plass. De begge gikk seg stort opp fra lørdagens sprintresultat. Silje Theodorsen og Mathilde Myhrvold ble henholdsvis nummer 22 og 24.

Det ble en god start for de norske håpene på lørdagens sprint. Der ble Lotta Udnes Weng treer, mens tvillingsøster Tiril tok fjerdeplassen. Kalvå sikret seg viktige sekunder med en finaleplass der hun ble nummer seks.

Det var fire løpere som startet i sjiktet 17-21 sekunder bak Fähndrich. I tillegg til de tre norske var også Karlsson i den gruppa.

Sistnevnte satte standarden tidlig med høy fart i jakten på Fähndrich. Etter 3,7 kilometer hadde det samlet seg en kvintett i front med Karlsson fremst.

Mot slutten skaffet Tiril Udnes Weng seg en god posisjon inn på oppløpet og vant etappen og tok sin første verdenscupseier.

Mandag er det hvile- og reisedag i Tour de Ski. Tredje etappe er i tyske Oberstdorf tirsdag. Der skal det gås 10 kilometer klassisk intervallstart.

Tiril Udnes Weng startet 17 sekunder bak ledende Nadine Fähndrich, men i en kvartett med tvillingsøster Lotta, lagvenninne Anne Kjersti Kalvå og den svenske stjernen Frida Karlsson, samlet de seg i front tidlig.

Udnes Weng-søstrene hadde begge 17 sekunder opp til ledende Nadine Fähndrich fra Sveits foran søndagens etappe.

Etter hvert falt Fähndrich av, mens finske Kerttu Niskanen kom opp i tetgruppa. Lotta Udnes Weng tapte en del tid fram til lederkvartetten med fire kilometer igjen.

(©NTB)