Menu
Nødetater utenfor et ødelagt hotell i Kyiv nyttårsaften. Foto: Felipe Dana / AP / NTB

Ukraina: 45 droner skutt ned

Ukrainas flyvåpen opplyser at de skjøt ned 45 iranskbygde droner i løpet av en omfattende russisk angrepsbølge nyttårsnatten.

Av NTB | 01.01.2023 13:14:49

Politikk: I det brutale nyttårsangrepet sendte Russland flere titalls droner og raketter mot Kyiv og andre ukrainske byer i løpet av natten. I Kyiv gikk flyalarmen en halv time etter midnatt.

Flyvåpenet sier at 13 av dronene ble skutt ned før midnatt og 32 etter midnatt natt til søndag. Det blir ikke opplyst om noen av dronene traff sine mål i Kyiv

Tre mennesker ble drept og et 50-tall såret i angrepene i nyttårshelgen.

I Kherson ble en person drept og én såret i et omfattende rakettangrep mens hundrevis av vinduer ble blåst ut i et barnesykehus, ifølge regjeringsrådgiver Kyrylo Tymosjenko.

Kyivs politisjef Andryj Nebitov postet et bilde på Facebook av restene av en nedskutt drone med ordene «Godt nytt år» malt utenpå på russisk.

– Det er alt man trenger å vite om terrorstaten og dens hær, skriver han.

Russland hevdet søndag at bølgen av angrep i nyttårshelgen var rettet mot Ukrainas produksjon av droner, og at de hadde lyktes i å undergrave Ukrainas «terrorangrep» mot Russland.

Nyttårsnattens angrepsbølge kom bare 36 timer etter at Russland skjøt mengder av raketter mot Ukrainas energiinfrastruktur. Tidligere har det gjerne gått en uke eller ti dager mellom de store angrepsbølgene.

– Å ødelegge livet til andre mennesker er en skammelig vane våre naboer har, sa hun.

Lørdag formiddag var en AP-fotograf vitne til at et lik av en kvinne lå i gata mens mannen og sønnen hennes sto ved siden av. Kyivs ordfører Vitalij Klitsjko sa at to skoler og en barnehage også ble skadd lørdag.

En 22 år gammel kvinne som ble alvorlig såret i et rakettangrep i Khmelnytskyj øst i Ukraina, døde av skadene, melder byens ordfører Oleksandr Symtsjysjyn.

Takket være droneangrepene ble befolkningen i hovedstaden tvunget til å feire nyttår innendørs på grunn av flyalarmen og et portforbud.

Ukrainas førstedame Olena Zelenska var rasende over at slike massive angrep finner sted i nyttårshelgen, rett før feiringen nyttårsaften.