Menu
Tiril Eckhoff gir seg som skiskytter. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Tiril Eckhoff legger opp: – Rart og litt trist, men deilig

Skiskytterstjernen Tiril Kampenhaug Eckhoff (32) har valgt å legge opp etter en tung sesong med motgang og uten konkurranser.

Av NTB | 15.03.2023 19:43:59

Medisin og helse: Det er Norges Skiskytterforbund som opplyser at Eckhoff har bestemt seg for å legge ski og gevær på hylla. Hennes siste konkurranse ble fellesstarten i Holmenkollen i mars i fjor.

– Skiskyting har vært livet mitt nesten så lenge jeg kan huske, og det er rart å se for seg et liv uten. Det siste året har jeg stått litt på sidelinjen, så det føles i grunnen som en naturlig overgang til steget jeg nå har tatt, beslutningen om å legge opp. Det er rart og litt trist, men også ganske deilig, sier Eckhoff.

Siden den gang har Eckhoff slitt med søvnproblemer og andre helseutfordringer. Hun kom seg ikke skikkelig til hektene etter å ha blitt smittet av koronaviruset i fjor vår.

Eckhoff har vært blant de beste kvinnelige skiskytterne både i Norge og internasjonalt. Hun har blant annet vunnet åtte OL- og 15 VM-medaljer.

Selv trekker hun fram tre høydepunkter fra karrieren:

Eckhoff oppgir videre at hun ikke har motivasjonen som skal til for å fortsette. Hun vil bruke litt tid på å finne ut hva hun skal gjøre videre.

– Jeg har lyst til å studere. Akkurat hva, vet jeg ikke ennå. Det skal bli godt å bruke litt tid og senke skuldrene skikkelig og bare nyte livet litt.

– Det startet med covid, og så utviklet jeg litt av hvert av søvnproblematikk og diverse. Jeg har fått god helsehjelp og er blitt godt fulgt opp, men har funnet ut at det ikke er noe å gå skirenn på, sa hun til NRK i forbindelse med at hun gikk glipp av VM i Oberhof i februar.

– Det første er VM i Holmenkollen i 2016. Hele opplevelsen var fantastisk, og den lagfølelsen var enorm. Å få oppleve tre forskjellige olympiske mesterskap er også noe jeg setter veldig høyt, i tillegg til å vinne alle medaljene, selvsagt, sier hun.

(©NTB)

Flere nyheter: