Menu
Johny Vassbakk er dømt til 17 års fengsel for drapet på Birgitte Tengs. Han anker dommen. Tegning: Ane Hem / NTB

Tina Jørgensens eiendeler hos Johny Vassbakk?

Politiet håpet å finne Tina Jørgensens eiendeler hos Johny Vassbakk.

Av Egil M Solberg | 03.10.2023 12:53:14

Domstol: Lagdommer Jarle Golten Smørdal avslørte at politiet var på jakt etter Tina Jørgensens eiendeler under de hemmelige ransakingene som ble utført hjemme hos Johny Vassbakk i Skudeneshavn på Karmøy, melder NRK.

Politioverbetjent Finn Arve Paulsen ble innkalt til Gulating lagmannsrett for å gi en forklaring om den konfidensielle etterforskningen mot Vassbakk som pågikk fra april 2019, da DNA-treffet på Vassbakk kom opp i Birgitte-saken i Østerrike, til han ble arrestert den 1. september 2021.

Paulsen nevnte at de håpet å finne Vassbakks personlige notater og eventuell kommunikasjon som kunne avsløre hans eventuelle tilknytning til drapene på både Birgitte Tengs og Tina Jørgensen, skriver avisa.

Paulsen la også vekt på at de lette etter Gjenstander som Tina hadde med seg den skjebnesvangre kvelden, som blant annet vesken og mobiltelefonen hennes, som aldri ble funnet.

Den hemmelige etterforskningen innebar en kombinasjon av skjult ransaking, kameraovervåking, spaning og overvåking av Vassbakks datamaskin og mobiltelefon. Til slutt ble det konkludert med at det ikke ble funnet noe som kunne knytte Vassbakk til noen av sakene, opplyser kanalen.

Flere nyheter: