LIVESENTER
Menu
Tegning av Ane Hem / NTB.

Disponerte bolig i Stavanger – knyttes til venninner av Birgitte og Tina-saken

Den drapstiltalte Johny Vassbakk skal ha disponert et rom i en bolig i Stavanger i lengre perioder på 2000-tallet, blant annet den helgen Tina Jørgensen forsvant etter en tur på byen.

Av tomas | 25.09.2023 13:01:53

Birgitte-saken: Den drapstiltalte Johny Vassbakk skal ha disponert et rom i en bolig i Stavanger i lengre perioder på 2000-tallet, blant annet den helgen Tina Jørgensen forsvant etter en tur på byen.

I boligen nær Stavanger sentrum skal også en av Birgittes bestevenninner ha leid en kjellerleilighet i samme bolig. En annen venninne av Birgitte skal også ha vært på hyppig besøk i boligen, melder NRK.

Den tidligere eieren av huset har i politiavhør sagt at han aldri snakket med Vassbakk om hva Vassbakk gjorde på kvelds- og nattetid under Stavanger-oppholdene.

Huseieren benekter også at han kjente Vassbakk, men et vitne NRK har snakket med forteller at huseieren kom til henne på vårparten i 2000 og sa at det snart skulle flytte inn en kjenning av ham som trengte å komme seg bort fra Karmøy.

– Huseieren ga inntrykk av at han ville ta seg av Vassbakk for å få ham på rett kjøl igjen. Jeg hadde inntrykk av at de kjente hverandre godt, forteller hun til statskanalen.

Fra sommeren 2000 skal Vassbakk ha kjørt rund i Stavanger-regionen, hvor han blant annet stjal damesko og undertøy fra kvinner.

Vassbakk var i en periode siktet for Tina-drapet, men ble aldri tiltalt.

Flere nyheter: