Menu
Gerhard Aigner, tidligere generalsekretær og generaldirektør i Uefa, døde torsdag. Han ble hyllet før avspark i kampen mellom England og Danmark. Foto: Darko Vojinovic, AP / NTB

Tidligere Uefa-generalsekretær Gerhard Aigner er død – hyllet på EM-arenaene

Gerhard Aigner, som var generalsekretær i Uefa fra 1989 til 2003, er død. Tyskeren ble 80 år gammel.

Av NTB | 20.06.2024 19:23:10

Sport: Aigner var sammen med daværende Uefa-president Lennart Johansson sentral da serievinnercupen i 1992 ble til mesterligaen, og det nye konseptet ble en enorm økonomisk suksess.

Aigner var også viktig i fotballens tilpasning til nye overgangsregler i kjølvannet av Bosman-dommen i 1995. I hans tid i det europeiske fotballforbundet var det svært harde fronter mellom Uefa-ledelsen og Fifa-ledelsen ved presidentene João Havelange og senere Sepp Blatter, og Aigner hadde mange verbale dyster med dem.

Tittelen til Aigner ble i 2000 omgjort fra generalsekretær til generaldirektør, og han ble dermed Uefas første generaldirektør. Han gikk etter eget ønske av i 2003 og ble etterfulgt av svenske Lars-Christer Olsson.

Året etter ble Aigner utnevnt til æresmedlem i Uefa. Han ble hyllet med applaus på EM-arenaene i Tyskland torsdag, etter at dødsfallet ble kjent.

(©NTB)

Flere nyheter: