Menu
Polens forsvarsminister Wladyslaw Kosiniak-Kamysz, her i nasjonalforsamlingen, bekrefter at Polen skal bygge stridsvogner av sørkoreansk modell lokalt. Foto: Czarek Sokolowski / AP / NTB

Sørkoreanske stridsvogner skal bygges i Polen

Sør-Korea skal overføre ekspertise slik at sørkoreanske K2-stridsvogner kan bygges i Polen, opplyser landenes forsvarsministre torsdag.

Av NTB | 20.06.2024 19:43:04

Økonomi og næringsliv: Polen er i gang med en storstilt opprustning av forsvaret i kjølvannet av Russlands invasjon av Ukraina. Mange kontrakter går til sørkoreanske bedrifter, så langt er det inngått kontrakter til en verdi tilsvarende rundt 130 milliarder kroner.

Polen kjøper blant annet sørkoreanske stridsvogner, artillerivogner og kampfly.

Myndighetene i Warszawa bestilte i 2022 rundt 200 K2-stridsvogner som skal bygges av Hyundai Rotem. I tillegg skal Polen også anskaffe 800 stridsvogner av varianten K2PL. Det er disse som skal bygges lokalt i Polen, med oppstart i 2026.

– Ja, vi skal bygge tanks i Polen, sa forsvarsminister Wladyslaw Kosiniak-Kamysz da han møtte journalister i Pruszkow utenfor Warszawa torsdag. Den sørkoreanske forsvarsministeren Shin Won-sik var også til stede. Han bekreftet at teknologioverføringen skal starte «umiddelbart».

(©NTB)

Flere nyheter: