Menu
Medlemmer av en paramilitær styrke og frivillige jobber på åstedet for mandagens selvmordsangrep i Sibbi i Pakistan. Foto: Saeed-ud-Din / AP / NTB

Ti politifolk drept i selvmordsangrep i Pakistan

En selvmordsbomber drepte ti politimenn i byen Sibbi i Balutsjistan-provinsen sørvest i Pakistan mandag. Tolv ble såret i angrepet.

Av NTB | 06.03.2023 16:05:32

Kriminalitet og rettsvesen: Selvmordsbomberen kjørte en motorsykkel inn i en lastebil som transporterte politifolk, og utløste bomben, opplyser pakistanske myndigheter.

Noen timer etter angrepet tok den nylig opprettede militante gruppen Tehreek-e-Jihad på seg ansvaret for angrepet. Den lokale politisjefen Mahmood Notenzai sier at politifolkene var på et rutinemessig patruljeoppdrag da angrepet fant sted. Ni ble drept umiddelbart, mens en av de sårede senere døde på sykehus.

Sibbi ligger rundt 150 kilometer øst for provinshovedstaden Quetta. Det pågår en årlig kulturfestival på stedet, og sikkerhetstiltakene er omfattende.

Geriljagrupper i provinsen har kjempet mot regjeringen i flere tiår. De har anklaget myndighetene for å utnytte Balutsjistans rike gass- og mineralressurser.

Angrepet er det siste i en rekke av angrep på politipersonell i Pakistan. I slutten av januar i år ble over 80 politiansatte drept i et bombeangrep mot en moské i Peshawar.

(©NTB)

Flere nyheter: