Menu
Storhamar- og landslagets kaptein Patrick Thoresen er tildelt gullpucken for årets sesong. Foto: Cornelius Poppe / NTB

Thoresen, Nystrøm og Sundt fikk gullpucken for 2024

Patrick Thoresen og Ena Nystrøm er tildelt gullpucken for inneværende sesong. Andreas Gjessing Sundt fikk gullpucken for parautøvere.

Av NTB | 27.05.2024 16:13:09

Sport: Gullpucken tildeles de beste spillerne i norsk ishockey.

I juryens begrunnelse for tildelingen til Thoresen heter det blant annet:

– Patrick Thoresen har denne sesongen vært helt sentral i Storhamars suksess-sesong, der klubben vant både seriemesterskapet og NM-finalen. Underveis satte laget også rekorder for antall seire på rad. Under VM var han fortsatt den sentrale hærføreren vi har sett gjennom hele karrieren, heter det.

Juryen trekker fram at veteranens konkurranseinstinkt og evne til å prestere når innsatsen er som høyest, er legendarisk i norsk ishockey.

– Han krever alltid mye av seg selv og sine omgivelser, er tydelig og ærlig i sitt lederskap, noe som gjør at han er en garantist for profesjonalitet i de miljøene har er en del av. Ved siden av sitt lederskap og driv etter å prestere har hans sportslige prestasjoner vært av topp klasse hele sesongen.

Det blir lagt vekt på at Thoresen benyttes i alle posisjoner.

– Han har med sin anvendelighet og rutine vært direkte avgjørende for resultatene han har vært med på å skape denne sesongen, heter det i begrunnelsen fra juryen,

Thoresen fikk også gullpucken i 2012.

Om Ena Nystrøm heter det blant annet:

– Ena Nystrøm var en ledende og avgjørende spiller på Norges landslag som tok gull, og rykket opp til A-pulja under VM i Klagenfurt i april. Hun spilte alle Norges kamper, og gikk ubeseiret gjennom mesterskapet. Hun ble kåret til Norges beste spiller og turneringens beste målvakt.

(©NTB)