Menu
Manchester United-spillerne løfter FA-cuppokalen på Wembley. Finaleseieren ga billett til europaligaen. Foto: Kin Cheung / AP / NTB

The Times: Manchester United får spille med «søsterklubb» i Europa

Manchester United blir å se i europaligaen til høsten selv om Nice også er kvalifisert, melder The Times. Jim Ratcliffe og Ineos kontrollerer begge klubbene.

Av NTB | 03.06.2024 11:03:10

Sport: Det har den siste tiden vært usikkerhet rundt Uniteds plass i den nest gjeveste europacupen. Årsaken er reglene om at klubber med samme eiere i utgangspunktet ikke kan spille i samme Uefa-turnering.

Likevel ligger kontrollorganet for klubbøkonomi i Det europeiske fotballforbundet an til å gi United og franske Nice grønt lys. Det samme gjelder Manchester City og Girona i Champions League.

Sistnevnte ble nylig nummer tre i Spania og er en del av den samme gruppen som eier Manchester City.

Ifølge The Times får klubbene innpass under visse betingelser. Avisen skriver at 2024/25-sesongen ses på som en overgangsfase, og Uefa er ventet å ha strengere håndhevelse i framtiden.

Ratcliffe og hans Ineos-konsern kjøpte tidligere i år 27,7 prosent av Manchester United og har fått full sportslig kontroll i klubben. Andelen er ventet å øke med tiden. Nice ble tatt over i sin helhet i 2019.

United kvalifiserte seg til europaligaen ved å vinne FA-cupen, mens Nice tok seg dit via 5.-plassen i Ligue 1.

(©NTB)