Menu
Thailands konge ga lørdag grønt lys til statsminister Srettha Thavisins regjering. Foto: Sakchai Lalit / AP / NTB

Thailands konge støtter landets nye regjering

Thailands konge ga sin støtte til en ny regjering lørdag. Landet er dermed ett steg nærmere en funksjonerende regjering etter månedsvis uten politisk framgang.

Av NTB | 02.09.2023 07:04:31

Politikk: I det thailandske kongehusets offisielle tidsskrift Royal Gazzette heter det at kong Maha Vajiralongkorn anerkjenner den nye regjeringen til statsminister Srettha Thavisin og også utnevnelsen av 34 statsråder. Blant dem er noen fra den forrige og svært upopulære militærstøttede regjeringen.

Valget i mai førte til månedsvis med politisk dragkamp etter at en populær reformkandidat ble avvist av konservative blokker i nasjonalforsamlingen. Det åpnet døra for at Pheu Thai, som kom på andreplass i valget, kunne danne en kontroversiell koalisjonsregjering.

I den nye regjeringen er statsminister Srettha også finansminister, mens Anutin Charnvirakul, som var helseminister i den militærstøttede regjeringen, blir visestatsminister.

Politigeneral Patcharawat Wongsuwan, broren til tidligere hærsjef Prawit Wongsuwan, er utnevnt til miljø- og ressursminister. Prawit var involvert i militærkuppet i 2014.

Det som gjenstår før regjeringen kan gå i gang, er å sverge troskap til kongen og legge fram politikken for nasjonalforsamlingen.

(©NTB)

Flere nyheter: