Menu
Fotballpresident Lise Klaveness og Hege Riise snakker om landslagssjefen som går av.Foto: Terje Pedersen / NTB

NFF lyste ikke ut Riises nye stilling

Hege Riise går inn i stillingen som fagsjef for kvinnefotball i NFF. Fotballpresident Lise Klaveness opplyser at det ikke har vært en søknadsprosess.

Av NTB | 02.09.2023 08:54:43

Sport: Riise går inn i sin nye rolle fra nyttår. Det ble kjent i pressemeldingen fredag formiddag som fastslo at Riise er ferdig som landslagssjef med umiddelbar virkning.

– Vi føler oss heldige at Hege har sagt ja til å jobbe videre i en stilling vi ikke bare har opprettet for å løse en sak, forklarer Klaveness til NTB.

– Det har ikke vært en søknadsprosess. Det er en type stilling Even Pellerud hadde da jeg begynte. Det er en stilling som krever en helt spesiell bakgrunn, sier Klaveness videre.

Fotballpresidenten forklarer at det rett og slett «klaffet» med timingen.

– Da jeg ble ansatt som toppfotballsjef, mistet vi den av ulike grunner. Det er noe som fagmiljøet og jeg som toppfotballsjef har savnet. De har den på herresiden. Det passer hun (Riise) veldig godt til, fortsetter Klaveness.

– Det var en stilling vi diskuterte fram og tilbake da jeg var toppfotballsjef. Den profilen skal være en sparringpartner for treneren, en alle stoler på, som har kred i miljøet, men som heller kanskje ikke er der i karrieren at den truer de. Det er en helt spesiell profil som skal til, forklarer Klaveness.

Riise møtte opp etter seansen der Klaveness og generalsekretær Karl-Petter Løken forklarte årsaken til at Riises jobb som landslagssjef tok slutt etter 13 måneder.

Riise åpnet med å si at det har vært «krevende, ikke bare sportslig».

– Det har vært krevende i to måneder. Nå gleder jeg meg til ferie med familie og venner og å gå turer i fjellet, sa Riise til NTB.

Riise vil motta etterlønn ut kontraktsperioden som er 31. desember 2024. Lønn for faglederjobben vil gå til fratrekk i etterlønnen, opplyste NFF fredag.

(©NTB)

Flere nyheter: