Nedrykkstruede Stuttgart tok poeng fra titteljagende Borussia Dortmund selv om laget spilte over en omgang i undertall etter en utvisning. Foto: Tom Weller, DPA via AP / NTB

Tetduoen snublet i Tyskland – Dortmund avga poeng mot ti mann

Borussia Dortmund hadde alle tiders sjanse til å innhente Bayern Münchens forsprang i Bundesliga, men ga fra seg ledelsen mot ti Stuttgart-spillere.

Av NTB | 15.04.2023 17:54:09

Sport: Julian Ryerson og hans lagkamerater hadde 2-0-ledelse på bortebane da Stuttgart-spiller Konstantinos Mavropanos ble utvist med to gule kort i slutten av første omgang.

I undertall kjempet det nedrykkstruede hjemmelaget seg tilbake i kampen og utlignet med scoringer av Tanguy Coulibaly (78. minutt) og Josha Vagnoman (84.). Dortmund tok ledelsen igjen da Giovanni Reyna scoret på overtid, men Silas Katompa Mvumpa satte inn 3-3 med kampens siste spark i sjuende overtidsminutt.

Sébastien Haller og Donyell Malen scoret de to første Dortmund-målene. Med 3-3 er laget fortsatt to poeng bak Bayern München, som spilte 1-1 hjemme mot Hoffenheim.

Dermed mislyktes Thomas Tuchels lag i å slå tilbake etter 0-3-smellen mot Manchester City i mesterligaen.

Benjamin Pavard ga Bayern ledelsen, men Andrej Kramaric ordnet poeng for gjestene med et frispark.

RB Leipzig med Ørjan Nyland på benken halte i land 3-2-seier over Augsburg og er på 3.-plass åtte poeng bak lederlaget.

Andreas Hanche-Olsen spilte hele kampen da Mainz spilte 1-1 borte mot Köln. Det holder til 7.-plass, og Mainz er med for fullt i kampen om europacupspill.