Menu
Jayson Tatum fløy høyt for Boston Celtics i den avgjørende NBA-sluttspillkampen mot Philadelphia 76ers. Hans 51 poeng er rekord for 7. kamp i en sluttspillduell. Foto: Matt Slocum, AP / NTB

Tatum herjet da Celtics knuste Sixers i NBA-sluttspillet

Boston Celtics er siste semifinalist i NBA-sluttspillet. Jayson Tatum herjet og scoret 51 poeng da Philadelphia 76ers ble slått 112-88 i 7. og avgjørende kamp.

Av NTB | 15.05.2023 00:24:13

Sport: Sixers ledet 3-2 i best av sju kamper, men Celtics tvang fram en avgjørende kamp på hjemmebane med en sterk borteseier i Philadelphia torsdag. Tatum var toneangivende i siste periode i den kampen, og han fulgte opp med storspill søndag.

51 poeng er ny NBA-rekord i 7. kamp i en sluttspillserie. Han traff med 17 av 28 skudd i spill og bidro også med 13 returer, fem assist og to ballerobringer. Jaylen Brown leverte 25 poeng, seks returer og to assist.

– Det føles fantastisk. Det gikk opp og ned denne kvartfinalen. Jeg spilte dårlig i første halvdel av forrige kamp, og jeg er glad for at jeg fikk sjansen til å slå tilbake, sa Tatum.

Kampen var jevn en stund, men fra 55-55 tidlig i 3. periode scoret Celtics 28 av de neste 31 poengene.

Celtics er i semifinale for annet år på rad. Sixers har ikke tatt seg så langt siden 2001. Laget ble utslått i kvartfinale for tredje år på rad.

Stjernene sviktet for Sixers. James Harden spilte en direkte svak kamp, mens MVP-vinner Joel Embiid ikke var stort bedre. Harden scoret ni poeng, Embiid 15.

– Vi spilte veldig godt hele sesongen, men dette tapet kaster en skygge over alt vi har gjort, sa Sixers-trener Doc Rivers.

2.-seedede Celtics møter 8.-seedede Miami Heat i semifinalen. Første kamp er i Boston onsdag. I den andre semifinalen spiller toppseedede Denver Nuggets mot 7.-seedede Los Angeles Lakers. De starter allerede tirsdag.

(©NTB)