Menu
Oskar Marvik røk ut i åttedelsfinalen i bryte-VM. Foto: Javad Parsa / NTB

«Tåsenplogen» utslått av bryte-VM etter tap i åttedelsfinalen – Kure tapte også

Oskar «Tåsenplogen» Marvik tapte mot estiske Heiki Nabi i åttedelsfinalen i 130-kilosklassen i bryte-VM i Beograd torsdag. Nordmannen er ferdig i mesterskapet.

Av NTB | 21.09.2023 15:02:48

Sport: Marvik hadde en mulighet til å komme inn i VM-varmen igjen dersom Nabi kom seg til finale, men det skjedde ikke. Han tapte 0-9 mot tyrkiske Riza Kayaalp allerede i kampen etter seieren mot Marvik.

Dermed er nordmannens VM over. Han må dermed fortsette jakten på OL-plass i kvalifiseringsturneringer som kommer. De fem beste i VM er sikret plass i sommerlekene i Paris neste år.

Marvik er rangert som nummer åtte i verden, mens Nabi ligger tre plasser lenger ned på rankinglisten.

Tåsen-gutten hadde ledelsen halvveis etter at han fikk kampens første poeng da Nabi ble straffet for passiv bryting. Esteren slo så hardt tilbake da han fikk inn ett poeng på Marvik og fikk sendt han ned i parterre.

Nordmannen klarte imidlertid å unngå å bli rullet, men måtte likevel starte en desperat jakt etter poeng.

Dersom det ender likt er det bryteren som fikk det siste poenget i kampen som går videre. Marvik jobbet knallhardt til siste sekund, men måtte til slutt innse nederlaget.

I første runde i Beograd vant Marvik 2-0 over chilenske Yasmani Acosta Fernández, som er rangert som nummer 13 i verden.

Marvik tok i 2021 VM-bronse på hjemmebane i Oslo. Det er hans eneste internasjonale mesterskapsmedalje på seniornivå så langt.

Per Anders Kure møtte på sin side Akzjol Makhmudov fra Kirgisistan i 16-delsfinalen i 77-kilosklassen. 25-åringen startet bra og jobbet seg raskt opp en 3-0-ledelse, men måtte til slutt se seg slått 3-4 etter en fantastisk avslutning av Makhmudov.

(©NTB)