Menu
Lucas Braathen vant slalåmcupen i Soldeu. Foto: Alessandro Trovati / AP Photo / NTB.

Tårevåt Braathen fikk revansj fra fjoråret og vant slalåmcupen: – Jeg kan ikke tro det

Lucas Braathen sikret slalåmcupen da han kjørte ned til 2.-plass i slalåmfinalen i Soldeu. Henrik Kristoffersen fulgte på 3.-plass i rennet og 2.-plass cupen.

Av NTB | 19.03.2023 14:34:21

Sport: Sveitsiske Ramon Zenhäusern vant imidlertid rennet med seks skarve hundredeler ned til Braathen. Kristoffersen ble nummer tre med 63 hundredels margin opp til rennets vinner.

– Se på denne. Ser den ikke fin ut? Det har vært drømmen min hele sesongen og nå er den her, sa Braathen og viste fram krystallkula som er det synlige beviset på at han er sesongens beste slalåmkjører.

– Jeg kan ikke tro det. Jeg visste at jeg hadde muligheten, men jeg har ikke ord som kan beskrive hvor stolt jeg er, fortsatte han.

Før søndagens slalåmfinale i Soldeu ledet Braathen slalåmcupen med 32 poeng ned til Kristoffersen. Den sveitsiske duoen Daniel Yule (65 poeng bak) og Ramon Zenhäusern (99 poeng) lå som nummer tre og fire, og hadde også en teoretisk mulighet til å snyte Braaten for slalåmkula.

– Jeg har ofret mye, ikke bare i år, men over lang tid. Hver eneste time jeg har lagt ned siden jeg var ni år. Jeg ville vise niåringen at jeg kunne klare det, sa Braathen.

Forrige sesong var det også en hard kamp mellom Braathen og Kristoffersen i kampen om slalåmcupen. Da stakk sistnevnte av med kula etter å ha blitt nummer to i sesongavslutningen i Frankrike.

Braathen fikk det derimot ikke til å stemme mot slutten av sesongen og endte helt nede på 4.-plass i sammendraget.

Hokksund-gutten har hatt en turbulent sesong med både store oppturer og dype nedturer. Rett før VM i februar ble det blant annet klart at alpinkometen måtte operere blindtarmen og ville miste alle VM-rennene utenom slalåmen.

Der endte det med 7.-plass for 22-åringen. Henrik Kristoffersen vant VM-gullet.

Alexander Steen Olsen (7.-plass), Sebastian Foss-Solevåg (8.) og Timon Haugan (9.) var også i aksjon i Soldeu. De sikret at det ble fem nordmenn topp ni.