Menu
FOTO: Gyldendal

Tangens bøker blir TV-serie

Et filmselskap i Stavanger har fått rettighetene til å lage film av bøkene til Geir Tangen. Innspillingen skal skje på Haugalandet.

Av Egil M Solberg | 23.02.2023 23:05:55

Litteratur: Krimforfatter Geir Tangen, hans rettighetshaver og Incitus Films har inngått en opsjonsavtale på å adaptere forfatterens nye krimserie på Gyldendal Norsk Forlag til en fire sesongers miniserie for TV.

Første bok «Vargtimen» ble utgitt i 2021, andre bok i serien, «Hundedager», blir lansert på Gyldendal om to uker, mens tredje bok i serien, «Nattslangen», og bok 4 «Døgnflue» er planlagt for utgivelse i 2024 og 2025.

Incitus Films har kjøpt rettighetene til alle fire bøker.

Produsent Jarle Bjørknes i Incitus Films er allerede i gang med å etablere en prosjektorganisasjon for å utvikle bøkene til en fire-sesongs miniserie med arbeidstittel «Mørke gjerninger».

Krimromanene er klassiske drapsgåter med handling lagt til Haugesund og Haugalandet, men hver av bøkene har samtidig et underliggende, aktuelt tema som omhandler viktige samfunnsrelaterte emner. Ungdom, psykisk helse og selvmord (Vargtimen), vold i nære relasjoner (Hundedager), konspirasjonsteorier og høyreekstremisme (Nattslangen), og jakten på fem minutters berømmelse (Døgnflue).

– Dette er alle aktuelle samfunnsutfordringer som forfatteren turnerer på en klok og innsiktsfull måte, og som etter mitt skjønn bidrar til å løfte krimsjangeren til et nytt nivå, sier produsent Jarle Bjørkenes.

– Dette vil få en helt sentral plass i utvikling av serien, legger han til.

– Som forfatter er det ikke til å legge skjul på at det er en drøm å se mine historier bli omgjort til film eller TV, og for meg personlig er det ekstremt viktig at produksjonsselskapet er så innstilt på å legge tydelig vekt på tematikken og lokalkoloritten i Haugesund, som de er på å levendegjøre selve krimdramaet.

Lokal forankring med opptak i Haugesund og omegn har vært av avgjørende betydning til at jeg takket ja, sier krimforfatter Geir Tangen.

Haugesundsbaserte Pål Jackman (Detektor, Jernanger, Lykkeland, Mammon og Monster) er produsentens førstevalg som regissør, og de har allerede hatt positive innledende samtaler om et samarbeid rundt Mørke gjerninger.

Produksjonsselskapet har dessuten fått positive signaler fra en aktuell manusforfatter med flere aktuelle TV-serier i beltet, som vil få i oppdrag å adaptere de fire bøkene til manus for serien.

Flere nyheter: