Menu
Ane Appelkvist Stenseth på Beitostølen sist sesong. Foto: Geir Olsen / NTB.

Svensk stjerne fortviler etter sprintsjokk: – Kroppen kveles

Regjerende sprintcupvinner Maja Dahlqvist forsvant ut av verdenscupåpningen i langrenn i Ruka i prologen. Etterpå var hun svært langt nede.

Av NTB | 24.11.2023 10:59:50

Sport: Maja Dahlqvist vant sprintverdenscupen sist sesong uten å vinne et eneste enkeltrenn. I høst har hun slitt med skader og sykdom og har ikke vært nivået hun hadde inne sist sesong.

Dahlqvist tok seg ikke inn blant de 30 som tok seg til kvartfinalene senere fredag. Hun ble nummer 34.

– Dette var skikkelig dårlig, sa hun etterpå ifølge TT.

– Det har føltes ille siden en uke inn i oktober. Jeg trodde at det ville gå bedre etter Gällivare, der jeg fikk et renn, men det er det samme. Det føles som om det ikke er jeg som går, fortsatte hun.

– Kan du være mer spesifikk?

– Det er litt som om jeg sykler med teipet nese, teipet munn og skal gå maks i tre minutter. Det er som om det mangler oksygen i hele kroppen. Jeg kan ikke bevege meg til slutt. Den kveles.

Ane Appelkvist Stenseth ble beste norske på sjetteplass i prologen i verdenscupsprinten i finske Ruka fredag. Stenseth var 3,48 sekunder bak Finlands Jasmi Joensuu, som var best i prologen.

Kristine Stavås Skistad vant de fem siste verdenscuprennene sist sesong. Fredag gikk hun inn til 11.-plass i prologen. Hun hadde 3,73 sekunder opp til Joensuu.

Anna Svendsen (21), Mathilde Myhrvold (23) og Ingrid Andrea Gulbrandsen (26) er også klare for finalen.

Det er ikke Lotta Udnes Weng. Hun ble nummer 36. Dermed endte dagen i fiasko også for henne.

(©NTB)