Menu
Naturvernforbundet går hardt ut mot regjeringen for det de mener er manglende vern av norske skoger. Foto: Paul Kleiven / NTB

Naturvernforbundet slår skog-alarm

Skogvernet går alt for sakte, det mener Naturvernforbundet. De frykter at manglende vern av den norske gammelskogen kan ramme mangfoldet i skogene.

Av NTB | 24.11.2023 10:51:17

Politikk: Det har vært en drastisk nedgang i skog som tilbys vern gjennom den frivillige skogvernordningen, viser tall fra Klima- og miljødepartementet. Hittil i år er 65 kvadratkilometer produktiv skog tilbudt vernet, en nedgang på 77 prosent sammenlignet med hele 2020.

– Vi slår nå alarm for gammelskogen. Skogvernet går altfor sakte, og etter sulteforing med budsjettmidler har ordningen med frivillig skogvern spilt fallitt. Her trengs det mye mer og langt kraftigere lut, sier Naturvernforbundets leder Truls Gulowsen.

Naturvernforbundet er skuffet over det de mener er en manglende erkjennelse av den prekære situasjonen i norske skoger. De viser til det foreslåtte statsbudsjettet fra regjeringen hvor det kuttes 170 millioner kroner av støtten til skogvern.

Nå håper Gulowsen at SV kan hjelpe skogvernet i budsjettforhandlingene.

– Skog må opp på forhandlingsbordet for statsbudsjettet. Det må bevilges mye mer til skogvern, samtidig som det må satses på kartlegging av skog og vern av de mest verdifulle skogene

(©NTB)

Flere nyheter: