Menu
Foxtrot-leder Rawa Majid skal arbeide for det iranske regimet, opplyser det svenske sikkerhetspolitiet Säpo. Foto: Svensk politi, TT NYHETSBYRÅN / NTB

Svensk sikkerhetstjeneste: Iran bruker kriminelle nettverk i Sverige

Den svenske sikkerhetstjenesten Säpo stiller seg bak opplysningene fra Israelsk etterretning om at Iran benytter kriminelle nettverk for å utføre voldshandlinger mot andre land.

Av NTB | 30.05.2024 16:12:57

Det opplyste Säpo torsdag.

I et dokument fra Mossad, som også Dagens Nyheter har sett, framgår det at gjenglederen Rawa Majid og hans Foxtrot-nettverk arbeider for Iran. Selv den rivaliserende banden Rumba, som ledes av Ismail Adbo, påstås å arbeide for det iranske regimet.

Majid skal ha blitt vervet av Iran etter at han ble pågrepet på flukt fra Tyrkia. Han skal ha blitt presentert et ultimatum om enten å samarbeide med Iran eller bli sendt i fengsel.

I januar i år ble det kastet en håndgranat, som ikke detonerte, mot den israelske ambassaden i Stockholm. Det skal ha vært denne hendelsen som fikk Säpo til å oppdage at Majid var vervet av Iran, skriver avisen Dagens Nyheter.

Rawa Majid, også kjent som «Den kurdiske reven», er internasjonalt etterlyst for grov narkotikakriminalitet og drapsplanlegging, samt ulovlig våpenbesittelse.

Flere nyheter: