Menu
energipolitisk talsperson i SV, Lars Haltbrekken mener at for hver eneste dag som går, brytes menneskerettighetene i Fosen-saken. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB

SV ikke fornøyd med regjeringens framdrift i Fosen-saken

Regjeringen kan ikke utrede seg bort fra Høyesterettsdommen i Fosen-saken, sier SVs Lars Haltbrekken etter energiminister Aaslands redegjørelse.

Av NTB | 13.03.2023 12:54:13

Politikk: Mandag redegjorde olje- og energiminister Terje Aasland (Ap) Fosen-saken i Stortinget. Der slo han fast at det ikke er rettslig grunnlag for verken å fjerne vindturbinene på Fosen eller nekte videre drift inntil en ny konsesjon er på plass.

– Regjeringen har ikke kommet et eneste skritt videre siden de viktige demonstrasjonene i regjeringskvartalet, sier energipolitisk talsperson i SV, Lars Haltbrekken til NTB.

Aasland sa fra talerstolen at regjeringen jobber på spreng for å fatte nye vedtak, men at de trenger oppdatert kunnskap om den faktiske situasjonen på Fosen og mulighetene for avbøtende tiltak.

– For hver eneste dag som går, brytes menneskerettighetene. Det er totalt uakseptabelt. Menneskerettighetsbruddet må bringes til opphør, sier Haltbrekken og legger til:

– Regjeringa kan ikke utrede seg bort fra Høyesterettsdommen.

(©NTB)

Flere nyheter: