Menu
Kari Elisabeth Olrud leder Finans Norge, en av de største landsforeningene i Næringslivets Hovedorganisasjon (NHO). Finans Norge representerer omtrent 250 finansbedrifter. Arkivfoto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Finansbransjen følger tett med på utvikling globalt etter bankkollaps

Finans Norge opplyser at de sammen med medlemmer og Finanstilsynet følger utviklingen i de urolige markedene etter kollapsen i Silicon Valley Bank (SVB).

Av NTB | 13.03.2023 13:14:04

Politikk: Finans Norge er arbeidsgiver- og næringsorganisasjonen for finansnæringen i Norge, mens Finanstilsynet fører tilsyn med selskaper og marked for å bidra til finansiell stabilitet.

– Sammen med våre medlemmer og myndigheter følger vi nøye med på utviklingen, sier Kari Olrud Moen, administrerende direktør i Finans Norge.

I Sverige har Finansinspektionen kalt inn til møte med aktører i finansmarkedet for å diskutere bankkrisen. Den kriserammede banken i USA var aktiv med datterselskaper blant annet i flere europeiske land, inkludert Sverige, men ikke direkte involvert i Norge.

– Norske banker er godt kapitalisert og oppfyller alle krav som er satt, det gir trygghet i en periode med uro i finansmarkedene, sier Olrud Moen.

(©NTB)

Flere nyheter: