Den danske Jumbo-Visma-rytteren Jonas Vingegaard vant Baskerland rundt sammenlagt. Foto: Mads Claus Rasmussen / NTB

Suveren Vingegaard vant Baskerland rundt

Den danske Jumbo-Visma-rytteren Jonas Vingegaard gikk til topps i Baskerland rundt. Lørdag var han overlegen på avslutningsetappen.

Av NTB | 08.04.2023 17:54:01

Sport: Med rundt 30 kilometer igjen dro 26-åringen ifra i motbakkene og økte stadig forspranget ned til konkurrentene. Vingegaard syklet kontrollert og alene til mål på den sjette og siste etappen. Dansken vant også etappe 3 og 4 av rittet.

Før avslutningsetappen ledet Vingegaard med 13 sekunder ned til Mikel Landa (Bahrain-Victorious) på 2.-plass. Etappen både startet og sluttet i den spanske byen Eibar og strakte seg over 137,8 kilometer.

Vingegaard ble nummer to sammenlagt i 2021. Dani Martinez vant fjorårets utgave.