Menu
To Sikorsky S-92 helikopter fra selskapet Bristow på Flesland Heliport klargjøres for flygning ut til Troll A-plattformen i mars 2023. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB

Streiken påvirker helikoptertrafikken til Nordsjøen

Som følge av Unio-streiken vil det fra midnatt bli begrensninger i helikoptertrafikken fra Sola, Flesland og Florø, opplyser Offshore Norge.

Av NTB | 04.06.2024 17:23:00

Økonomi og næringsliv: – Helikopteroperatørene er avhengige av værvarslingstjenester fra norsk Meteorologisk institutt (NMI) for å fly sikkert på norsk sokkel. Streikekonflikten mellom NMI og UNIO vil derfor ramme helikoptertrafikken i Sør-Norge, skriver Offshore Norge i en pressemelding.

51 nye medarbeidere ved Meteorologisk institutt tas ut i streik fra onsdag, i tillegg til de åtte som allerede er i streik. Det får konsekvenser på mange hold, blant annet innen værvarsling for luftfarten. Foreløpig har ikke instituttet fått dispensasjon for kritiske leveranser.

Passasjertrafikken berøres allerede fra tirsdag klokken 15. Også trafikken fra Kristiansund berøres.

Ordinær drift og produksjon av olje og gass vil imidlertid bli ivaretatt, ifølge pressemeldingen. Det samme blir områdeberedskapen, som inkluderer søk- og redningshelikoptre (SAR).

Flere nyheter: