Egil Selvik reddet straffe mot Vålerenga lørdag. Foto: Jan Kåre Ness / NTB

Straffebom da Vålerenga spilte uavgjort i Haugesund

Vålerenga var nær å vende til seier borte mot Haugesund lørdag, men da Henrik Bjørdal bommet på straffe måtte Oslo-laget nøye seg med ett poeng.

Av NTB | 13.05.2023 22:24:11

Sport: Tjue minutter før slutt og på stillingen 1-1 fikk Vålerenga straffespark etter en lengre VAR-sjekk. Bjørdal gikk ned i feltet etter en duell med Oscar Krusnell.

– Først ble jeg tatt på ankelen, så tok han drakta mi. Jeg var aldri i tvil, sa Bjørdal til TV 2 om straffesituasjonen.

Han la selv ballen på straffemerket og skjøt mot hjørnet, men Egil Selvik kastet seg riktig vei og slo ut. Så stoppet han også returen.

– Det var litt mano a mano. Jeg står og kikker på ham, og innhenter den informasjonen jeg klarer. Det lyktes i dag, sa han til TV 2.

– Jeg har en litt dårlig følelse nå. Jeg bommet, ellers kunne vi tatt med oss tre poeng, sa Bjørdal.

Haugesund var på vei inn i sin åttende omgang uten mål, men den rekken fikk Bilal Njie slutt på da han satte kampens første etter timen spilt

Som mot Rosenborg svarte Vålerenga like etter å ha sluppet inn, og denne gangen var det 18 år gamle Magnus Bech Riisnæs som utlignet for blåtrøyene. Han er sønn av tidligere landslagsspiller Dag, som ble cupmester med Vålerenga i 1997.

Både Haugesund og Vålerenga har hatt trøblete sesongstarter og befinner seg et stykke ned på tabellen. Vålerenga er på 10.-plass med sju poeng etter seks spilte kamper, mens Haugesund er tre plasser bak og ett poeng fattigere.

Alvorligheten av skaden er uklar, men Fagermo virket ikke veldig bekymret i pausen.

– Jeg tror det går greit, jeg, sa Vålerenga-treneren til TV 2.

Bilal Njie satte ballen i mål like etter halvtimen spilt, men Strandberg ble revet ned i forspillet, og dommeren blåste frispark til Vålerenga. Først da Njie satte ballen i mål igjen etter timen spilt ble navnet hans notert ned på listen over målscorere.

Njie fikk ballen av Peter Therkildsen feilvendt i boksen. Spissen vendte seg raskt rundt og fyrte av en rapp avslutning forbi Magnus Sjøeng i Vålerenga-målet.

Vålerenga så ut til å fullføre vendingen da Bjørdal skaffet straffespark med tjue minutter igjen, men midtbanemannen greide ikke å sette ballen i mål fra ellevemetersmerket.

16. mai møter Haugesund Rosenborg på bortebane, mens Vålerenga tar imot HamKam i Oslo.

I Haugesund ble det en «kjemisk målsjansefattig» førsteomgang, for å sitere Dag-Eilev Fagermo i pausen, og lagene gikk i garderoben på stillingen 0-0.

En halvtime inn i kampen ble Seedy Jatta taklet tøft av Kevin Krygård. Stortalentet så ut til å ha vondt i ankelen etter sammenstøtet og måtte etter hvert byttes ut.

Bare minutter senere svarte Riisnæs. Unggutten fyrte av fra utsiden av sekstenmeteren, og via en Haugesund-spiller gikk ballen i mål forbi en utspilt Selvik.