Menu
Teddy Riner smaker på sin 11. VM-gullmedalje i judo. Den franske veteranen sikter mot OL på hjemmebane neste år. Foto: Hussein Sayed, AP / NTB

11. VM-tittel for Teddy Riner – tidenes eldste

Den franske judostjernen Teddy Riner vant sin 11. VM-tittel da han beseiret russiske Inal Tasojev i finalen i +100-kilosklassen i Doha lørdag.

Av NTB | 13.05.2023 22:34:16

Sport: 34-åringen tok sin første VM-tittel på seks år og ble eldste verdensmester noensinne. I 2007 ble han den yngste noensinne. Han hadde allerede rekorden i antall VM-titler i judo, men forbedret den i oppkjøringen til OL på hjemmebane neste år.

– Jeg håper at jeg lykkes igjen i Paris-lekene. I dag hadde jeg ikke rytme, og da er det ikke annet å gjøre enn å bruke hodet i stedet, sa han.

– Det er lenge siden sist jeg hørte marseillaisen på seierspallen, og det føltes bra. Det er nok en av de største dagene i min karriere.

Riner beseiret verdensener Temur Rakhimov på bare 30 sekunder i semifinalen, men han trengte forlengning for å beseire Tasojev på waza-ari.

Riner har to OL-gull, men han greide bare bronse i Tokyo.

I kvinnenes +78-kilosklasse vant japanske Akira Sone, som er regjerende OL-mester. Hun slo franske Julia Tolufua etter sju minutters forlengning.

(©NTB)

Flere nyheter: