Menu
Storhamar tok igjen føringen i semifinalen i NM. Foto: Rodrigo Freitas / NTB

Storhamar vant igjen på hjemmebane i NM-semifinalen

Det ligger an til å bli en jevn semifinale i ishockey-NM mellom Storhamar og Vålerenga. Mandag tok Hamar-laget igjen føringen med 3-0-seier hjemme.

Av NTB | 27.03.2023 21:34:07

Sport: Storhamar leder 3-2 i kamper før semifinaleserien fortsetter i Oslo og Jordal Amfi onsdag. Der er Vålerenga nødt til å vinne for å holde liv i drømmen om å spille finale mot Stavanger Oilers.

Lagene hadde vunnet alle sine hjemmekamper mot hverandre før det femte møtet, og mandagens oppgjør var intet unntak. Storhamar tok føringen og ga aldri fra seg forspranget de hadde opparbeidet seg. Til slutt endte det med 3-0-seier og en ny føring i semifinalen.

David Booth sendte hjemmelaget i ledelsen etter tre minutter, før Jacob Berglund doblet ledelsen med fem minutter igjen av første periode. På tampen satte Anton Karlsson pucken i tomt mål.

Vålerenga slet med å skape sjanser. I tredje periode fikk de overtall 5 mot 3, men greide ikke å utnytte det.

Storhamar og Vålerenga er to av de mest tradisjonsrike klubbene i norsk hockeyhistorie. VIF har vunnet hele 26 NM-titler, mens Storhamar har sju.

Det er likevel 14 år siden Vålerenga sist vant NM. Storhamar gjorde det sist i 2018, og i fjor ble Storhamar slått av Oilers i finalen.

Regjerende norgesmester Oilers er klar for finalen etter å ha slått Sparta 4-0 i kamper.

(©NTB)

Flere nyheter: