Menu
Storhamar tok igjen føringen i semifinalen i NM. Foto: Rodrigo Freitas / NTB

Storhamar slo tannløst Vålerenga: – Veldig misfornøyd

Det ligger an til å bli en jevn semifinale i ishockey-NM mellom Storhamar og Vålerenga. Mandag tok Hamar-laget igjen føringen med 3-0-seier hjemme.

Av NTB | 27.03.2023 21:44:09

Sport: Storhamar leder 3-2 i kamper før semifinaleserien fortsetter i Oslo og Jordal Amfi onsdag. Der er Vålerenga nødt til å vinne for å holde liv i drømmen om å spille finale mot Stavanger Oilers.

Lagene hadde vunnet alle sine hjemmekamper mot hverandre før det femte møtet, og mandagens oppgjør var intet unntak. Storhamar tok føringen og ga aldri fra seg forspranget de hadde opparbeidet seg. Til slutt endte det med 3-0-seier og en ny føring i semifinalen.

– Det var veldig viktig at vi klarte å vinne her i dag. Målet vårt er å vinne en kamp på Jordal, og det har vi sjanse til å gjøre om to dager. I dag er vi bedre enn Vålerenga, sa Storhamar-trener Petter Thoresen til TV 2.

Vålerenga slet med å skape sjanser. I tredje periode fikk de overtall 5 mot 3, men greide ikke å utnytte det.

– Storhamar fikk matchen dit de ville. Den første perioden er kanskje den dårligste vi har gjort hittil i semifinalen. Hadde vi gjort ett mål så hadde vi fått mer energi, sa Fredrik Andersson.

– Jeg er veldig misfornøyd med det vi presterer i dag, konstaterte svensken.

Det er likevel 14 år siden Vålerenga sist vant NM. Storhamar gjorde det sist i 2018, og i fjor ble Storhamar slått av Oilers i finalen.

Regjerende norgesmester Oilers er klar for finalen etter å ha slått Sparta 4-0 i kamper.

David Booth sendte hjemmelaget i ledelsen etter tre minutter, før Jacob Berglund doblet ledelsen med fem minutter igjen av første periode. På tampen satte Anton Karlsson pucken i tomt mål.

Storhamar og Vålerenga er to av de mest tradisjonsrike klubbene i norsk hockeyhistorie. VIF har vunnet hele 26 NM-titler, mens Storhamar har sju.

(©NTB)