Menu
Emil Forsberg scoret for Sverige mot Aserbajdsjan mandag. Foto: Fredrik Sandberg / TT / NTB

Praktmål da Sverige knuste Aserbajdsjan i EM-kvalifiseringen

Jesper Karlsson scoret på et utsøkt frispark da Sverige tok sine første poeng i EM-kvalifiseringen med 5-0-seier over Aserbajdsjan på hjemmebane mandag.

Av NTB | 27.03.2023 22:44:10

Sport: Svenskene slet til tider med å få ballen i mål, men på tampen løsnet det virkelig for hjemmelaget. Da ble en tomålsledelse plutselig til 5-0.

Emil Forsberg scoret først etter 37 minutter. Leipzig-profilen dro med seg ballen inn i 16-meteren og avsluttet i hjørnet. Etter mye press fikk vertene en til scoring etter en drøy time. Alexander Isak la ballen inn i feltet, der Bahlul Mustafazade var uheldig og satte ballen i eget mål.

Med ti minutter igjen satte Viktor Gyökeres ballen i nærmest åpent mål, før Jesper Karlsson scoret på et flott frispark på to minutter før slutt.

Bare sekunder senere la Manchester United-angriper Anthony Elanga på til 5-0. Dermed tok svenskene sin første trepoenger i EM-kvalifiseringen. De tapte 0-3 for Belgia i den første kampen.

Zlatan Ibrahimovic var ikke i Sveriges tropp mandag grunnet en skadekjenning. Veteranspissen fikk et kvarter i tapet for Belgia.

I den andre kampen i gruppe F vendte Østerrike nederlag til 2-1-seier over Estland. Michael Gregoritsch ble matchvinner etter 88 minutter.

Neste kamp for Sverige i EM-kvalifiseringen er mot Østerrike på bortebane i juni.

(©NTB)

Flere nyheter: