Menu
Tre barn og tre voksne ble drept i skoleskytingen på barneskolen Covenant School i Nashville mandag. Foto: Metro Nashville Police Department / AP / NTB

Politiet tror tidligere elev sto bak skoleskytingen i Nashville

Politiet i Nashville sier en 28 år gammel kvinne åpnet ild og drepte seks personer på en barneskole i byen. Hun antas å ha vært en tidligere elev.

Av NTB | 27.03.2023 21:33:59

Kriminalitet og rettsvesen: Tre barn og tre voksne ble drept av angriperen, opplyser politiet. De melder også at gjerningspersonen ble drept av politifolkene som konfronterte henne.

– Vi kan bekrefte at gjerningspersonen er en 28 år gammel kvinne fra Nashville, skriver politiet på Twitter i 20-tiden. Noe senere kom meldingen om at politiet antok det var snakk om en tidligere elev ved skolen. Mandag kveld var identiteten hennes ennå ikke kjent.

– Vi vet at hun var bevæpnet med minst to typer automatgevær og en pistol, sier politiets talsperson Don Aaron til Reuters.

Åstedet var The Covenant School, en kristen privatskole i byen Nashville i Tennessee. Skolen har rundt 200 elever, med barn fra førskolealder til elever i sjette klasse, ifølge deres egne hjemmesider.

Nashville er delstatshovedstaden i Tennessee og har omkring 700.000 innbyggere.

– Det er sykt. Volden med skytevåpen river i nasjonens sjel, sa Biden om drapene i Nashville.

– Vi følger situasjonen nøye. USA må gjøre mer for å stanse vold med skytevåpen, fortsatte han.

Motstanden mot innskjerpinger i USAs liberale våpenlover er sterk hos Republikanerne, og lite tyder på at lovforslaget vil få flertall, tross oppfordringen.

Politiet framholder at de reagerte raskt da meldingen om skytingen kom. Så langt er få detaljer om hendelsesforløpet kjent. Skyteepisoder og massedrap er ikke uvanlig i USA, men tilfellene der kvinner står bak er relativt få.

Etter skytingen tok USAs president Joe Biden igjen til orde for strengere våpenlover.

Flere nyheter: