Menu
Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap), utenriksminister Anniken Huitfeldt (Ap), klima- og miljøminister Espen Barth Eide (AP) og utviklingsminister Anne Beathe Tvinnereim (Sp) ankommer FN-bygningen i New York tirsdag. Foto: Pontus Höök / NTB

Støre og statsrådene gikk i samlet flokk til FN-bygningen

Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) og et kobbel av statsråder ankom FNs høynivåuke i samlet flokk tirsdag.

Av NTB | 19.09.2023 15:52:22

Krig og konflikter: Den norske delegasjonen var i tilsynelatende godt humør da de ankom FN-bygningen i New York, men overfor NTB understreker Støre at toppmøtet i USA har et dystert bakteppe.

– Det er grunn til dyp uro for noen av de store krisene som er nå. Den ene er selvfølgelig knyttet til krig. Det pågår en fullskala angrepskrig i Europa. Men Europa burde jo lede an, bort fra krig og heller mot politisk konfliktløsning, sa statsministeren til NTB dagen før møtene startet.

– Bakteppet er dystert. Både med krigen i Ukraina, økte spenninger mellom Kina og USA, og Russlands aktiviteter i det globale sør.

I tillegg til statsministeren, stiller Norge på høynivåuka med utenriksminister Anniken Huitfeldt (Ap), utviklingsminister Anne Beathe Tvinnereim (Sp), klima- og miljøminister Espen Barth Eide (Ap), og helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol (Ap).

(©NTB)

Flere nyheter: