Menu
Sander Berge måtte tåle en sur annullering mandag. Foto: Fredrik Varfjell / NTB

Berge skjønte lite av annullering: – Tenkte ikke på at det kunne være hands

Sander Berge forsto umiddelbart lite da dommer Rob Jones konkluderte med at han handset foran det som kunne vært Burnleys vinnermål mandag.

Av NTB | 19.09.2023 15:32:32

Sport: Drøyt ti minutter gjensto av Premier League-kampen mot Nottingham Forest da Berge kjempet seg fri til høyre for motstanderes mål og skar inn i feltet. Den påfølgende pasningen til lagkamerat Lyle Foster var uselvisk, og bortefansen startet feiringen av det de trodde var 2-1-målet.

VAR-dommerne hadde imidlertid oppdaget at ballen traff armen til Berge da han rundet Nottingham-forsvarer Scott McKenna, og etter at dommer Jones hadde sett nærmere på situasjonen, ble scoringen annullert.

Dermed endte oppgjøret 1-1.

– Jeg løp inn i McKenna, og jeg bare løp for å få med meg ballen. Da jeg løp gjennom, forsøkte jeg ikke å ta med meg ballen med hånda med vilje, det var min naturlige måte å bevege meg på, sier Berge i et intervju med egen klubb.

– Da jeg scoret, tenkte jeg ikke engang på at det kunne være hands. Da dommeren spurte meg om jeg brukte hånda, kunne jeg ikke svare. Jeg følte bare jeg hadde hånda inntil kroppen på en naturlig måte, legger han til.

Poenget mandag var Burnleys første etter returen til Premier League. Ifølge Berge var det to for lite.

– Helt klart. Vi er aldri fornøyd med uavgjort. Vi vil ha tre poeng uavhengig av motstander og bane. Jeg føler samtidig at vi tok et stort steg i riktig retning, sier han.

(©NTB)