Menu
Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) sier det er naivt å tro at det vil bli bygd havvind uten at staten stiller opp med subsidier. Foto: Fredrik Varfjell / NTB

Støre: Norsk havvind blir konkurransedyktig

Statsminister Jonas Gahr Støre og olje- og energiminister Terje Aasland er «helt overbevist» om at havvind i norske farvann blir konkurransedyktig.

Av NTB | 12.06.2023 05:08:48

Økonomi og næringsliv: Arbeiderpartiet, Senterpartiet, SV og MDG ble nylig enige om at staten skal subsidiere den første utbyggingsfasen av Sørlige Nordsjø II med 23 milliarder kroner, før inflasjonsjustering.

– Det å tro at dette kommer opp av bakken og når samfunnsmålene de skal, uten at fellesskapet stiller opp i startfasen, det tror jeg er naivt. Da skjer det ikke, sier Støre til Dagens Næringsliv.

Støre og Aasland forsvarer havvindmilliardene langs tre linjer: Klima, kraftbehov og industriutvikling. Statsministeren mener alle hans europeiske kolleger har havvind på dagsordenen.

– Vi legger til rette for viktig kraft for norsk industri, stabilitet og forutsigbarhet, muligheter til å kutte klimautslipp og til at leverandørindustrien kan satse internasjonalt. Vi trenger kraften, skyter Aasland inn.

Regjeringen mener den har et «realistisk siktemål» om at havvindmøllene vil være driftsklare innen 2030.

(©NTB)

Flere nyheter: