Menu
Statsminister Jonas Gahr Støre møtte onsdag Storbritannias statsminister Rishi Sunak under NATO-toppmøtet i Vilnius. Foto: Javad Parsa / NTB / POOL

Støre møtte Sunak – diskuterte havvind og sikkerhet i Nordsjøen

Norge og Storbritannia samarbeider stadig tettere om sikkerhet, sier statsminister Jonas Gahr Støre. Onsdag møtte han sin britiske kollega Rishi Sunak.

Av NTB | 12.07.2023 12:33:04

Økonomi og næringsliv: – Jeg hadde en god samtale med statsminister Sunak, både om vårt stadig tettere samarbeid på forsvar og sikkerhet, og om energiomstilling, sier Støre til NTB etter det bilaterale møtet som fant sted under Nato-toppmøtet i Vilnius.

De to åpnet møtet med å håndhilse og plukke opp tråden fra en samtale de hadde på statsledermiddagen kvelden i forveien.

Blant annet snakket de om sikkerhet rundt undersjøiske installasjoner, noe Nato denne uken har vedtatt å styrke innsatsen rundt.

– Det kommer til å bli veldig viktig, sa Sunak.

Støre trekker fram at Equinor og andre norske selskaper også er store aktører innenfor havvind i Storbritannia.

– Sunak og jeg snakket om viktigheten av gode og effektive søknadsprosesser knyttet til videre utvikling av havvindindustrien, sier Støre.

Møtet med Sunak er ett av fire bilaterale møter Støre har hatt i Vilnius. Tirsdag møtte han lederne Sør-Korea og New Zealand, og onsdag morgen sto Tsjekkia for tur.

(©NTB)

Flere nyheter: